Hier vind je alle informatie voor een soepele overgang.

  1. aankondiging
  2. informeren stappenplan
  3. inhoudelijk informeren (zie vragen hieronder)
  4. toestemming (voor 20 okt): vul formulier in
  5. kennissessie: Ma 21 okt tussen 12 en 13.30 uur
  6. Trainingssessies kies uit do 7 nov 12 uur of di 12 nov om 12 uur
  7. individuele migraties op individueel afgesproken datum. Veel gestelde vragen na de import
  8. Handleidingen
  9. QenA sessies: schrijf je: https://www.nutrilink.eu/event/vragenuur-nutridietist-praktijksoftware-en-nutriportal/
  10. Vraag een herbekijk link van de QenA sessies: info@nutrilink.eu
  11. einde 31 dec 2024

3: FAQ:

1 aankondiging

2 informeren stappenplan

Dit stappenplan bestaat uit de volgende fasen:

1. Inhoudelijke informatie over de vernieuwde NutriDietist

2. Toestemming voor overstap: Allereerst vragen we je om te bevestigen of je mee overstapt naar NutriDietist.

3. Algemene online infosessie: Vervolgens organiseren we een online infosessie waarin we het nieuwe systeem aan je introduceren en de voordelen ervan toelichten. SAVE TEH DATE: Ma 21 okt tussen 12 en 13.30 uur

4. Online trainingssessie: Daarna volgt een online trainingssessie waarin je gedetailleerde uitleg krijgt over de functies van NutriDietist en hoe je deze optimaal kunt benutten. SAVE THE DATE: kies uit do 7 nov 12 uur of di 12 nov om 12 uur

5. Gefaseerde overschakeling: De daadwerkelijke overgang naar NutriDietist wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

6. Individuele sessie met de overschakeling: Met de overschakeling plannen we ook nog een individuele sessie met je in. Dit zorgt ervoor dat je volledig vertrouwd raakt met het nieuwe systeem en je alle vragen kunt stellen die je nog hebt.

naar boven

3 informeren inhoudelijk

De ontvangen vragen voegen we steeds toe. Kom dus zeker later nog eens terug om te kijken.

Worden de gegevens van AmbrosiaPro overgenomen naar NutriDietist?

Ja, er zal een export gemaakt worden van je gegevens en deze worden in NutriDietist geïmporteerd, daar waar mogelijk. Tijdens de trainingssessie zal er worden uitgelegd waar je alles terugvindt.

naar boven

Heeft NutriDietist ook een online agenda, waarbij de client een bevestiging en herinneringsmail ontvangt?

Ja zeker. Je zet het afspraken stappenplan op je website (eventueel met eigen branding kleuren) en je client kan een afspraak plannen. Jij hebt zelf de controle over de getoonde momenten. Alle email templates kan je aanpassen.

naar boven

Kan ik snel een samenvatting van de client zien?

Ja, er is een clientfiche met een samenvatting. Deze is zichtbaar in het menu en in de zoek.

naar boven

Zijn er kosten verbonden aan de migratie van data?

Indien je meedoet met het stappenplan en overgaat naar NutriDietist, dan vervallen de migratiekosten van data. De kosten van een migratie bedragen gemiddeld tussen 150 -250 euro excl btw. Het bedrag wordt altijd individueel bekeken.

Blijft het tarief gelijk als AmbrosiaPro gebruiker of gaan we het NutriDietist tarief betalen?

We gaan over naar het NutriDietist tarief. Dit is voor een aantal een hoger tarief en daar zijn we bewust van. Echter in de huidige markt zijn de AmbrosiaPro tarieven niet meer haalbaar, is gebleken. Indien we niet samen zouden gaan, dan zouden de tarieven van AmbrosiaPro sowieso verdubbeld worden.

Het tarief van NutriDietist bedraagt 39,90 euro per maand (in een jaarlicentie) en 269 euro eenmalige opstartkosten. De opstartkosten en migratiekosten komen te vervallen als je meedoet met het traject (voor 20 okt indienen) Betaling gaat maandelijks via domiciliëring.
Optioneel is het customizing van de clientenapp voor 5,95 euro per maand en optioneel is het verzenden van sms berichten.. Indien je niet kiest voor customizing, dan zijn de standaardkleuren van de portal zichtbaar.

Bekijk het overzicht met alle functies en tarieven.

naar boven

Waarom geen apart tarief voor bijberoepers?

Hoewel de prijs omhoog gaat in vergelijking met AmbrosiaPro voor bijberoepers, blijft Nutridiëtist nog steeds zeer competitief geprijsd in vergelijking met andere aanbieders. Je krijgt toegang tot een platform dat volledig is toegespitst op jouw behoeften, zonder verborgen kosten of extra modules waarvoor je moet betalen. De kosten zijn gebaseerd op licentie van de ondersteunende software en serverkosten. Dit is dus het minimale starttarief, wat Nutrilink juist niet verhoogt voor de hoofdberoepers.

De toenemende kosten voor licenties, beveiliging en onderhoud van de servers hebben ze steeds intern opgevangen, zonder impact voor jou als gebruiker.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat Nutrilink nog nooit kosten in rekening hebben gebracht voor alle inhoudelijke modules en functionaliteiten die ze ontwikkelen. Deze ontwikkelen ze namelijk ook voor gebruik in hun eigen diëtistenpraktijken.

Dit betekent dat je met Nutridiëtist toegang hebt tot een uitgebreide en krachtige tool voor een van de laagste tarieven op de markt. Uiteraard is de ervaring van een platform persoonlijk en afhankelijk van je werkwijze, je digitale en inhoudelijke kennis, en de hardware die je gebruikt. Zoals elke software heeft ook NutriDiëtist te maken met technische uitdagingen door voortdurende (externe) updates en veranderingen. Nutrilink doet haar uiterste best om de software voor iedereen geschikt te maken, door onder andere voortdurend nieuwe opties en technologie toe te voegen op verzoek van diëtisten. Wil je je eerst verder verdiepen in de mogelijkheden van andere aanbieders? Vraag gerust een vergelijkende prijslijst van aanbieders op via info@nutrilink.eu. Nutrilink denkt graag met je mee.

Hoe maak ik een consult aan in NutriDietist?

naar boven

Wat gebeurt er als ik niet mee overga naar NutriDietist?

Per 1 januari 2025 zal de gezamenlijke migratie afgerond zijn. AmbrosiaPro zal per maart 2025 ophouden te bestaan. Op dat moment kun je dus geen gebruik meer maken van je software. Je kan vooraf een export van je gegevens ontvangen. Je kunt altijd later nog overstappen, alleen vervallen de kortingen dan.

Gaat NutriDieitst wel bijven bestaan?

NutriDietist is sinds 2015 actief op de Belgische markt en is inmiddels de grootste aanbieder van software voor diëtisten en voedingskundigen. Met de samenwerking met AmbrosiaPro zetten we een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van onze software.

naar boven

Kan ik ook verslagen verzenden aan artsen in Belgie?

Ja, NutriDietist is gekoppeld aan ehealth in Vlaanderen. Je maakt dan gebruik van de ehealthbox, waar elke dietist met RIZIV nummer recht op heeft.

naar boven

Kan ik NutriDietist op meerdere pc’s gebruiken?

NutriDietist is geschikt voor zowel Windows als Mac. Al je data wordt in de cloud opgeslagen, wat betekent dat je het op meerdere apparaten kunt gebruiken. Je kunt het raadplegen via een webbrowser, en er wordt ook software meegeleverd voor gebruik via een vaste installatie. Voor de cliëntenapp is eveneens een internetverbinding vereist.

Kan ik ook videobellen met de client?

Ja, dat is mogelijk. Dit proces is volledig geautomatiseerd.

Kan de client online betalen?

Ja, dit kan. Met behulp van een eigen mollie account laat je een afspraak online betalen.

naar boven

Kan ik mijn inkomsten bijhouden?

Ja, je kunt je inkomstenadministratie beheren in NutriDietist.

Er zitten modules in NutriDietist die ik niet zal gebruiken, krijg ik dan korting?

Nee, we doen echt ons best om de prijs zo laag mogelijk te houden. Het tarief is gebaseerd op directe technische kosten, niet op de inhoud. Zelfs als je maar één module gebruikt, blijft het in de huidige markt een eerlijk en laag tarief. Gebruik je meer dan één module, zoals EPD en online afspraken systeem of berekeningsmodule, dan profiteer je al van de voordelen van deze keuze. Soms begin je niet met alle modules, maar het is goed mogelijk dat je ze later toch wilt gaan gebruiken.

Bekijk het overzicht met alle functies en tarieven.

Waarom zou ik een clienten app willen gebruiken?

Je hoeft niet meer te printen; je stuurt alles direct naar het account van je cliënt. Daarnaast kun je een eet- en leefstijldagboek inzien en vragen beantwoorden. De cliëntenapp maakt het ook mogelijk om hybride te werken, iets waar de gezondheidszorg langzaam naartoe beweegt.

naar boven

Zal jullie agenda systeem ook beschikbaar zijn in meerdere talen?

Ja. Nutriportal heeft ondersteuning voor Nederlands en Engels. Ondersteuning voor Duits en Frans volgen nog.

Werkt NutriDietist ook via een web applicatie?

Ja. NutriDietist bestaat uit Nutriportal (het communicatie-luik van NutriDietist) en de praktijksoftware (het Elektronische Patiënten Dossier). Nutriportal is van nul opgebouwd als web applicatie. De praktijksoftware kan je via geïnstalleerde software op Mac en windows gebruiken of als web applicatie.

Via webbrowser
Via geïnstalleerde software (wel data in de cloud!)

naar boven

Kan ik NutriDietist configureren zodat ik enkel de informatie zie die ik nodig heb?

Net zoals in Ambrosia Pro, is het mogelijk om Nutrilink volledig te configureren zodat je enkel de informatie ziet die je nodig hebt en je dossier volledig naar je hand kunt zetten. We gaan u hier ook bij helpen om bij de transitie NutriDietist volledig naar uw hand te zetten via informatiefilmpjes en eventuele 1-op-1 begeleiding. In onderstaande video laten we enkele configuraties zien.

naar boven

Kan ik mijn afspraken ook zien in mijn privé (bijv. google of outlook) agenda?

Ja dat is mogelijk.

Wat is het verschil tussen NutriDietist en NutriPortal.

Misschien is het handig dit met een voorbeeld uit te leggen. 

Een specialist in het ziekenhuis maakt een verslag in het ziekenhuissysteem, en jij als patiënt kunt dit verslag nalezen via een cliëntenportaal. 
De specialist stuurt het verslag door naar de huisarts. Het verslag is digitaal en het wordt direct in het juiste patiëntendossier in zijn huisartseninformatiesysteem geplaatst.

NutriPortal is het cliëntenportaal en de connector van ehealth van NutriDietist. Je deelt en communiceert met je cliënt en met andere zorgverleners (Belgische e-health). De Praktijksoftware is  (zoals het ziekenhuissysteem of een systeem van de huisarts)  een gesloten database voor jouw praktijk alleen en bevat onder andere een gespecialiseerd EPD (electronisch patiënten dossier) en voedingsberekening. NutriDietist bestaat dus uit praktijksoftware én NutriPortal.

Waarom heeft het portaal een naam gekregen? Was het niet handiger om dit gewoon als onderdeel van  NutriDietist/ NutriTherapeut/ NutriConsulent te behouden? 
NutriPortal heeft een naam voor je cliënten. Zij maken namelijk ook gebruik van NutriPortal.

Waarom is NutriPortal dan toch de essential optie van jullie software? Omdat NutriPortal ook een beknopt dossier bevat. De cliënt kan de meeste informatie meelezen, maar er zijn ook velden die alleen voor jou toegankelijk zijn. Samen met functies zoals afsprakenbeheer heb je alles wat je nodig hebt om digitaal te starten. Het is zeker niet zo uitgebreid als de praktijksoftware, maar biedt wel de mogelijkheid om digitaal te starten.

Kan ik ook kiezen voor de Essential formule (NutriPortal) i.p.v. de Advanced formule (NutriDietist+NutriPortal)?

We hebben enkele vragen ontvangen over de Essential-optie van Nutrilink (NutriPortal). De overstap van AmbrosiaPro naar de Essential-formule is niet opgenomen in het migratieplan dat we eerder hebben uitgelegd. Dit komt omdat Essential niet gemakkelijk te vergelijken is met AmbrosiaPro. Hoewel het enkele essentiële functies bevat zoals een agenda, eHealth, e.d., mis je als professionele diëtist belangrijke functionaliteit.

Dit betekent echter niet dat je niet kunt overstappen naar deze formule. Als je de keuze voor Essential goed hebt overwogen, is dat natuurlijk helemaal prima.

Wat betekent dit m.b.t. de kosten?

Essential: 99 euro eenmalige opstartkosten en 19,90 euro per maand. Migratiekosten voor Essential (agenda, locaties, afspraaktypen, cliëntcontact gegevens) zijn optioneel vanaf 80 euro.

Advanced: 269 euro eenmalige opstartkosten en 39,90 euro per maand. De opstarstartekosten én migratiekosten vallen bij deze optie weg. Je betaalt dus enkel de 39,90 per maand.

Wil je weten welke functies in Nutridiëtist en Nutriportal zitten? Bekijk dan het overzicht: https://www.nutrilink.eu/softwarevoeding/#TARIEF

naar boven

4. IK STAP OVER:

(Deze naam wordt zo overgenomen in je account van Nutriportal)
(let op: dit email adres wordt gebruikt voor je account en ziet je cliënt)
De overstap naar NutriDietist wordt aanbevolen in vergelijking met Ambrosia Pro. Je kunt er ook voor kiezen om over te stappen naar NutriPortal, maar houd er dan rekening mee dat de opstart- en migratiekosten niet komen te vervallen.

naar boven

Terugkijklink kennissessie 21 okt 2024

6. Trainingsessie

Video van sessie 12 november

7. Veel gestelde vragen na import

Bekijk hier het importdocument, dus waar staan mijn gegevens: https://nutrilink.eu/documenten/Import%20handleiding.pdf

  1. Hoe maak ik een wachtwoord aan in NutriPortal?
  2. NutriPortal buttons zijn niet zichtbaar bij de geïmporteerde cliënten?
  3. Ik kan vanuit de agenda niet het clientdossier openen?
  4. Er staan geen clienten in de clientenlijst in NutriPortal?
  5. Bij opmerkingen in de consultaties staat alles van de dietistische anamnese tezamen , waarom is dat?
  6. Waar vind ik de voedingsanamnese van een client terug?
  7. Als je 2 personen op hetzelfde moment ziet (een koppel) kan je dan 2x je dossier openzetten?
  8. Graag wil ik via een klik op de afspraak in mijn online agenda in Nutriportal doorklikken naar het cliëntendossier in Nutridiëtist, maar ik zie die mogelijkheid niet. 
  9. Hoe voeg ik mijn agenda toe aan mijn google agenda?
  10. Waar vind ik de gewichten van de clienten?
  11. Waarom is het bovenste consult leeg?
  12. Is er een mogelijkheid om per soort afspraaktype een ander kleur te voorzien of lukt dit niet? Bvb. intake = blauw, opvolg =  groen, …
  13. Hoe voeren cliënten een eetdagboek in?
  14. Cliënten zien geen locatie als ze een afspraak willen maken?
  15. Wat zet ik op de website om clienten een afspraak te laten boeken? Ik had altijd een button.
  16. Hoe kunnen ze bij de huisartsenpraktijk bij mij afspraken boeken?
  17. Mijn client heeft geen email adres, hoe voeg ik die dan toe?
  18. Mijn agenda is publiek, maar als ik daar op klik kom ik niet op het afsprakenscherm.
  19. Ik kan geen afspraak plannen als ik zelf test als client.
  20. De externe documenten vind ik niet terug?
  21. Waar vind ik de geïmporteerde vragenlijsten?
  22. Kan ik al vragenlijsten aanmaken in NutriPortal?
  23. Hoe kan ik de eID installeren?
  24. Hoe kan ik de de agenda openen tijdens een videogesprek zonder de verbinding te verliezen?
  25. Bij import clienten: Ik had juist een intake maar ik heb niks bij onderzoek kunnen invoeren. Als ik ‘onderzoek’ en dan ‘algemeen’ of ‘metingen’ of ‘voeding’ wilde doen kreeg ik een leeg scherm? 
  26. Hoe kan ik een video afspraak maken?
  27. Klopt het dat mensen hun account moeten bevestigen om ook herinneringsmails te ontvangen?
  28. Ik wil nog geen gebruik maken van alle functionaliteiten van de portal. Hoe kan ik voorkomen dat mensen inloggen?
  29. 29. Ik zie dat patiënten niet alle open momenten zien om een afspraak te kunnen maken. Als ik van 13 uur tot 17 uur werk, dan kunnen ze enkel om 13 uur plannen en niet om 14 uur, 15 uur en 16 uur?
  30. Hoe werkt het videobellen?
  31. Is er een diecte boekingslink naar een locatie toe. Dit kan dan op de website van die betreffende locatie geplaatst worden.
  32. Kunnen we via het NutriPortal ook de bloedwaarden zien van de patiënt? 

Hoe maak ik een wachtwoord aan in NutriPortal?

Je ontvangt eerst een bevestigingsmail voor je account. Zodra je account is bevestigd, ontvang je een nieuwe e-mail (van noreply@nutriportal.eu) met een link om een wachtwoord aan te maken. Als het niet lukt, kun je altijd op “Wachtwoord vergeten” klikken op de inlogpagina. Je ontvangt dan een e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

2. NutriPortal buttons zijn niet zichtbaar bij de geïmporteerde cliënten?

  1. Selecteer jezelf als de behandelend diëtist (te vinden links onder het menu ‘Contact’).
  2. Zet een vinkje bij “Meer info” onder ‘Opmerkingen’.

Bij het aanmaken van een nieuwe cliënt worden automatisch enkele gegevens aangemaakt in het patiëntendossier. Bij geïmporteerde cliënten dien je dit echter zelf te doen. Dit betekent dat je de volgende stappen moet volgen:

Daarna zullen de portal-knoppen zichtbaar worden.

3. Ik kan vanuit de agenda niet het clientdossier openen?

De geïmporteerde agenda-afspraken zijn niet gekoppeld aan cliënten, maar bevatten wel alle informatie over de afspraak. Nadat je de cliënt hebt gezien in de praktijk software en op “Zend naar NutriPortal” klikt, kun je het cliëntdossier wel direct openen vanuit de agenda. Let op: er moet een geldig email adres zijn.

4. Er staan geen clienten in de clientenlijst in NutriPortal?

In je portal zijn de afspraken ingelezen. In de praktijksoftware alle clienten en dossiers.

Je kan heel gemakkelijk vanuit de praktijksoftware de client eenmalig toevoegen aan je portal. Hiervoor klik je op “zend naar NutriPortal” op de contactpagina van de client.

Je client ontvangt dan een email, zodat hij/zij ook weet dat er een mogelijkheid is de afspraken te zien en te beheren. De meeste doen dit zenden als de client op vervolg afspraak komt, zodat je even kan melden dat je hem/haar toevoegt aan je online agenda systeem. En daarna kan je dus ook de afspraken voor deze persoon plannen.

naar boven

5. Bij opmerkingen in de consultaties staat alles van de dietistische anamnese tezamen , waarom is dat?

Alle informatie staat in de consultaties. Ambrosiapro heeft geen aparte intake tabel.

We combineren alle velden uit de diëtistische anamnese-tabel van AmbrosiaPro in één veld (opmerkingen) In NutriDietist zijn er bij de intake menu opties diverse mogelijkheden, maar per consultatie zijn er minder aparte velden betreffende een intake beschikbaar dan in AmbrosiaPro. De dietistische anamense zit in Ambrosia in de consultatie tabel. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze velden samen te voegen en bij de opmerkingen te plaatsen. 

We voegen de gegevens hiervoor samen in Excel en importeren ze daarna in jouw NutriDietist.

6. Waar vind ik de voedingsanamnese van een client terug?

Deze gegevens zijn geïmporteerd bij de consultaties. Binnen een consultatie is er in het onderdeel “voeding” een mogelijkheid voor het invullen van een voedingsanamnese. Als deze al is ingevuld, wordt dit aangegeven met een blauwe kleur.

naar boven

7. Als je 2 personen op hetzelfde moment ziet (een koppel) kan je dan 2x je dossier openzetten?

Je kan dossiers aan elkaar linken.

Kijk maar eens naar de 2 test clienten.

Op de praktijkpagina stat “komt samen met”. Vul bij beide hetzelfde in. Dit kunnen bijvoorbeeld de 2 voornamen zijn, maar kan ook gebruikt worden door een groepsnaam in te vullen.

Daarna vind je onder alle menuopties rechts de mogelijkheid om te wisselen tussen de clienten. Je blijft dan op de pagina waar je bent.
Voorbeelden:

8. Graag wil ik via een klik op de afspraak in mijn online agenda in Nutriportal doorklikken naar het cliëntendossier in Nutridiëtist, maar ik zie die mogelijkheid niet. 

Nieuwe patiënten moeten altijd eenmalig worden gekoppeld, zodat het systeem weet welke dossiers bij elkaar horen.  

Je maakt eerst een nieuwe cliënt aan in de praktijksoftware en kopieert het e-mailadres vanuit de afspraak naar het dossier. Vervolgens klik je op “Haal op van NutriPortal.” Hiermee worden alle gegevens automatisch overgenomen, en is de patiënt gekoppeld voor verder gebruik van de portal.

Hier zie je hoe de koppeling werkt: https://www.nutrilink.eu/help-pagina/koppeling-tussen-praktijksoftware-en-portal/

9. Hoe voeg ik mijn agenda toe aan mijn google agenda?

zie op de standaard veelgestelde vragen pagina:

naar boven

10. Waar vind ik de gewichten van de clienten?

Deze staan in de consulten:

11. Waarom is het bovenste consult leeg?

In ambrosia wordt er een consult aangemaakt als je afspraak boekt. het consult is dan nog leeg. In NutriDietist doe je dit tijdens de consultatie zelf.

naar boven

12. Is er een mogelijkheid om per soort afspraaktype een ander kleur te voorzien of lukt dit niet? Bvb. intake = blauw, opvolg =  groen, …

a zeker, je bepaalt zelf de kleuren.

Ga naar instellingen à praktijkà agenda à potloodje bij afspraaktype: duidt de kleur aan.

13. Hoe voeren cliënten een eetdagboek in?

naar boven

14. Cliënten zien geen locatie als ze een afspraak willen maken?

Waarschijnlijk staat je locatie op verborgen. Ga naar instellingen–> praktijk –> locatie

Check ook wie er toegang heeft van de diëtisten.

15. Wat zet ik op de website om clienten een afspraak te laten boeken? Ik had altijd een button.

In de e-mail met alle informatie over de aanmaak van de portal waren een aantal bijlagen toegevoegd, waaronder de buttons. Hierin staan ook de URL’s vermeld. 

De URL voor afspraken kan ook worden gebruikt in een iframe, mits je website dit ondersteunt. Op die manier kunnen bezoekers op je website het stappenplan direct bekijken.

naar boven

16. Hoe kunnen ze bij de huisartsenpraktijk bij mij afspraken boeken?

Als je wilt dat een medisch secretariaat wilt laten boeken, dan heb je hiervoor een secretariaat account nodig. Wij maken dat zonder extra kosten voor je aan.

Jij geeft ze rechten op de locaties waar jij wilt. Let op, ze kunnen wel je clientenlijst zien, zodat ze kunnen plannen. Ze zien enkel de contact gegevens, geen dossiers.

We hebben een email adres en naam nodig om het account aan te kunnen maken.

17. Mijn client heeft geen email adres, hoe voeg ik die dan toe?

Gelukkig komt het nog maar weinig voor dat mensen geen email adres hebben. Maar als dat toch zo is, dan kan je bijv.eigen domeinnaam gebruiken, dus naam@youdomein Dan komt de bevestigingsemail bij jou aan, maar staan ze wel in het systeem om snel een afspraak te kunnen maken.

naar boven

18. Mijn agenda is publiek, maar als ik daar op klik kom ik niet op het afsprakenscherm.

Je bent waarschijnlijk ingelogd met je dietist account. Het stappenplan zie je als je niet bent ingelogd. Dus uitloggen en opnieuw proberen.

19. Ik kan geen afspraak plannen als ik zelf test als client.

Je kan niet testen met eigen dietist account. Zorg dat je dan een privé email adres gebruikt.

Emailtemplates

Deze kunnen aangepast worden, maar let op! De code moet echter wel intact blijven. Als je een deel van de code weglaat en een laat staan, dan gaat het mis. Code staat tussen {{}}, maar ook kan ook een begin en eind hebben zoals:

{% if practice.name != blank %}
Als u vragen heeft, stuur dan een e-mail naar  {{ practice.support_email }}.

{% endif %}

Als je het begin weghaalt, haal je ook het einde weg.

naar boven

20. De externe documenten vind ik niet terug?

Deze worden later als zip bestand toegevoegd. Je ziet wel in het cliëntdossier onder documenten de naam van het document al terug.

21. Waar vind ik de geïmporteerde vragenlijsten?

De ingevulde vragenlijsten vind je in het consult, menu vragenlijst, maar wel bovenin doorklikken naar online vragenlijst. Deze is toegevoegd voor jullie om te kunnen importeren. Het is blauw gekleurd als er iets in staat.

22. Kan ik al vragenlijsten aanmaken in NutriPortal?

We doen ons beste om de vragenlijsten module in NutriPortal zo snel mogelijk te kunnen opleveren.. Zodra je deze kan gebruiken laten we het weten. Als je interesse hebt in de beta versie om te testen , laat het dan weten? We streven naar oplevering eind december.

23. Hoe kan ik de eID installeren?

Installatie handleiding: https://nutrilink.eu/wp-content/uploads/2024/08/Eid%20installeren%202023.pdf

24. Hoe kan ik de de agenda openen tijdens een videogesprek zonder de verbinding te verliezen?

Je kan de portal in meerdere vensters  of tabbladen openen in dezelfde browser. Dus rechtermuis op agenda en dan openen in nieuw tabblad, dan blijft je verbinding behouden. Let op: je kan niet op verschillende apparaten tegelijk inloggen of op 2 verschillende browsers (zoals in chrome en in safari).

naar boven

25. Bij import clienten: Ik had juist een intake maar ik heb niks bij onderzoek kunnen invoeren. Als ik ‘onderzoek’ en dan ‘algemeen’ of ‘metingen’ of ‘voeding’ wilde doen kreeg ik een leeg scherm? 

Mogelijk dat er voor die client geen episode is aangemaakt. Als er in de import geen gegevens voor die patient waren die daarin zouden staan, dan is dat met de import niet aangemaakt. Klik dan in het menu medisch op  het icoontje boekje met plus:

Bij nieuwe patienten wordt er altijd een eerste episode (behandeling) aangemaakt, maar met de import dus enkel als er gegevens waren.

naar boven

26. Hoe kan ik een video afspraak maken?

Maak eerst een afspraak type onder instellingen –> praktijk –> agenda en vink aan dat je voor dit afspraaktype een video id wilt aanmaken. Daarna kan je in de agenda een afspraak boeken met dit afspraaktype. Je client krijgt een bevestiging en herinneringsemail met een instructie voor het videobellen. Jij ziet in de afspraak een knop video bellen. Hier klik je op en dan ga je verbinding maken (op dat tijdstip).

27. Klopt het dat mensen hun account moeten bevestigen om ook herinneringsmails te ontvangen?

Nee hoor, dat is nooit geweest. Mensen hoeven niets te doen, ze moeten wel in het systeem zitten met naam en mailadres, maar hoeven niet in te loggen ofzo.

28. Ik wil nog geen gebruik maken van alle functionaliteiten van de portal. Hoe kan ik voorkomen dat mensen inloggen?

Mensen ontvangen een bevestigingsmail van de portal, maar de inhoud van deze mail kun je zelf aanpassen. Standaard staat in de mail vermeld dat ze de portal kunnen gebruiken met alle functionaliteiten. Je kunt deze tekst echter aanpassen, zodat het duidelijk is dat ze alleen hoeven te bevestigen als ze hun afspraken willen beheren, en dat ze verder niets met de mail hoeven te doen.

Hierdoor zullen de meeste gebruikers niet proberen in te loggen, tenzij ze daadwerkelijk een afspraak willen verplaatsen.

29. Ik zie dat patiënten niet alle open momenten zien om een afspraak te kunnen maken. Als ik van 13 uur tot 17 uur werk, dan kunnen ze enkel om 13 uur plannen en niet om 14 uur, 15 uur en 16 uur?

Dit is een instelling. Instellingen à praktijkà agenda.

30 Hoe werkt het videobellen

De handleiding staat op de faq-info pagina op de website:

Voor de client verschijnt er een grote balk op het dashboard. Voor jou is dat niet van toepassing, want jij hebt veel meer afspraken op een dag. De knop staat gewoon in de afspraak.

31. Is er een direct brekingslink naar een locatie toe?

Dit is nu speciaal gemaakt op basis van de wensen. Je kunt deze URL vinden onder Instellingen > Praktijk > Locatie. 

32.Kunnen we via het NutriPortal ook de bloedwaarden zien van de patiënt? 

De dietist heeft op ehealth geen rechten op inzage van dossiers of bloedwaarden. Je kan de bloedwaarden enkel zien als iemand die naar je doorstuurt en ja dat kan via NutriPortal. Een client kan dat doen via de “nutrimail” en een zorgverlener via de ehealthbox (wat bij jou dan in nutriportal komt).

Herbekijk de Q en A sessies

Wil je graag de Q en A sessie van 26 nov bekijken, vraag dan de link via info@nutrilink.eu

Handleidigen en cursussen

Op deze website staan de online trainingen, webinairs en video’s. Je kan een herbekijk link vragen via email of inschrijven op een online cursus. Houd de website in de gaten voor nieuwe trainingen en cursussen.

De 100 % kortingscode van de “online training praktijksoftware” is trouwheidskorting2020. Let op: Vraag de cursus ruim van te voren aan, daar deze via een webshop verwerkt moet worden.

Er is ook nog een studentencursus beschikbaar. Hierin wordt met name aandacht besteed aan devoedingsberekeningsmodule: https://www.nutrilink.eu/online-training-student-nutridietist/

Het wachtwoord van de pagina is: studiedieetleerHappy

Veel gestelde vragen nutriportal en praktijksoftware: https://www.nutrilink.eu/faq/

Handleiding praktijksoftware: https://www.nutrilink.eu/nutrisoftware/handleiding.pdf

Handleiding NutriPortal en video’s voor de start: https://www.nutrilink.eu/help-pagina/1ik-ben-nieuw-waar-begin-ik/

.