NutriPost

Beste gebruikers,

In deze editie van NutriPost brengen we je op de hoogte van een aantal projecten waaraan we bij Nutrilink werken. Lees verder en ontdek wat er allemaal gaande is!

  1. Grote upgrade voor NutriPortal
  2. Vragenlijsten automatisch verzenden naar je cliënt
  3. Update Seca 525
  4. Een veel gestelde vraag
  5. Terugblik

1. Grote upgrade voor NutriPortal

We zijn verheugd om aan te kondigen dat NutriPortal een flinke upgrade ondergaat. We leggen het graag aan je uit, ook al is het wat technisch:

•               Refactoring van NutriPortal: Dankzij de nieuwste library-tools en herwerkte code worden functies zoals bijvoorbeeld cliëntenbeheer en logs nu nog veel sneller en efficiënter uitgevoerd.

•               Technologische upgrade: NutriPortal wordt naar de nieuwste versies geupgraded zodat we er weer een lange tijd mee vooruit kunnen en veiligheid kunnen waarborgen.

•               Visuele en functionele updates: De lay-out is nu uniformer en maakt vaker gebruik van secundaire kleuren voor een consistentere uitstraling. Er zijn verschillende verbeteringen aangebracht en toegevoegd. 

Aangezien dit een hele grote update betreft, zijn we op zoek naar enkele praktijken die de beta versie willen uitproberen en hun feedback willen delen. Interesse? Laat het ons weten!

Daarnaast zijn er nieuwe functies vastgelegd in een plan die we geleidelijk in toekomstige releases zullen uitrollen. 

2. Vragenlijsten automatisch verzenden naar je cliënt

We zijn volop bezig met de migratie van AmbrosiaPro naar NutriDietist. Dit is een aanzienlijke klus en het kan vanaf eind oktober soms wat drukker zijn bij de supportdesk. Toch is deze overname een win-winsituatie voor iedereen: de vragenlijsten zoals gebruikt in AmbrosiaPro worden namelijk toegevoegd aan NutriPortal. Houd het dashboard in de gaten voor meer informatie!

3. Update: Seca 525

De Seca mBCA 525 is geüpgraded en werkt nu, net als het staande model Seca 555, met cloudsoftware in plaats van lokale software. Dit zorgt voor een efficiëntere gegevensuitwisseling. Gebruikers van de Seca 555 zullen waarschijnlijk beamen dat dit voor nieuwe gebruikers van de Seca 525 een waardevolle upgrade zal zijn.

Wil je meer weten over de Seca lichaamsanalysetoestellen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. De Seca mBCA-toestellen zijn goed bekend in de medische wereld en staan hoog aangeschreven vanwege hun validatie en referentieonderzoeken, wat cruciaal is bij indirecte metingen. Zowel het mobiele model (525) als het staande model (555) meten op verschillende frequenties en leveren uitgebreide resultaten, zoals een BIVA (Bio-electrical Impedance Vector Analysis), fasehoek, bodychart, en spiermassa per lichaamsdeel. En dit alles tegen een concurrerende prijs-kwaliteitverhouding.  Leasen is bovendien ook een optie.

seca 525 MBCA
seca 525 MBCA

4. Wat is het verschil tussen NutriDietist/ NutriTherapeut/ NutriConsulent én NutriPortal.

Misschien is het handig dit met een voorbeeld uit te leggen. 

Een specialist in het ziekenhuis maakt een verslag in het ziekenhuissysteem, en jij als patiënt kunt dit verslag nalezen via een cliëntenportaal. 
De specialist stuurt het verslag door naar de huisarts. Het verslag is digitaal en het wordt direct in het juiste patiëntendossier in zijn huisartseninformatiesysteem geplaatst.

NutriPortal is het cliëntenportaal en de connector van ehealth van NutriDietist. Je deelt en communiceert met je cliënt en met andere zorgverleners (Belgische e-health). De Praktijksoftware is  (zoals het ziekenhuissysteem of een systeem van de huisarts)  een gesloten database voor jouw praktijk alleen en bevat onder andere een gespecialiseerd EPD (electronisch patiënten dossier) en voedingsberekening. NutriDietist bestaat dus uit praktijksoftware én NutriPortal.

Waarom heeft het portaal een naam gekregen? Was het niet handiger om dit gewoon als onderdeel van  NutriDietist/ NutriTherapeut/ NutriConsulent te behouden? 
NutriPortal heeft een naam voor je cliënten. Zij maken namelijk ook gebruik van NutriPortal.

Waarom is NutriPortal dan toch de essential optie van jullie software? Omdat NutriPortal ook een beknopt dossier bevat. De cliënt kan de meeste informatie meelezen, maar er zijn ook velden die alleen voor jou toegankelijk zijn. Samen met functies zoals afsprakenbeheer heb je alles wat je nodig hebt om digitaal te starten. Het is zeker niet zo uitgebreid als de praktijksoftware, maar biedt wel de mogelijkheid om digitaal te starten.

bekijk de functies en verschillen

5. Terugblik

In de afgelopen periode hebben we weer veel nieuwe gebruikers individueel getraind in het gebruik van de software en het opstarten van hun praktijk. Daarnaast hebben we verschillende online kennissessies gehouden over het gebruik van NutriPortal en hebben we bijscholingen gegeven over het opstellen van verslagen. Dit betrof zowel een opleiding betreffende het technische aspect, zoals de eHealthbox, als de inhoudelijke vraag: wat neem je op in een verslag? We blijven vragen krijgen over het maken van verslagen. Binnenkort komt er een e-learning beschikbaar over het maken van verslagen.

Houd het dashboard van je software in de gaten voor alle updates, cursussen en nieuws. De e-mailnieuwsbrief wordt slechts af en toe verstuurd.